Fenntarthatósági Témahét 2024.

A Fenntarthatósági Témahét 2024-ben április 22-26. között hazai és Kárpát-medencei iskolák részvételével került megrendezésre.

A Témahét célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás, olyan veszélyek, amik fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon.

A szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért nagyon fontos, hogy már az iskolában megismerjék a téma jelentőségét, és hogy kis odafigyeléssel ők is tehetnek a Föld védelméért.

A témahét a Föld napjára való megemlékezéssel kezdődött, melyet Palotainé Jánosi Krisztina tanárnő koordinált.

Természettudomány és biológia órákon a témahéten és természetesen utána is Tóth Sándorné és a gyerekek a globális környezeti problémákkal (erdőirtás, üvegházhatás, savas esők, ózonlyuk, a vízi életközösségek környezeti problémái stb…) és ezek következményeivel foglalkoztak. Technika és tervezés órákon kiemelt téma volt Halmainé Hegedűs Mária tanárnőnél a levegőszennyezés és az e-hulladék, Tóth Sándorné tanárnőnél pedig a hulladék és a tudatos fogyasztás.

Ezen a héten hagyományainkhoz híven sor került egy fásszárú növény kiültetésére is az iskola udvarán, amit a DÖK támogatásával a mindenkori 8. osztályosok ültetnek ki.

Iskolánk is bekapcsolódott az országos hulladékszedési mozgalomba. „TeSzedd! – A tiszta Jászfényszaruért.

Kép: Halmainé Hegedűs Mária és Tóth Sándorné

Szöveg: Tóth Sándorné

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.